Couperose behandeling

ESTIQUE TAWAY 2
image00020
image00012

Een couperose behandeling is er op gericht om couperose en roodheden zichtbaar te verminderen. Aangezien elke huid anders is en de hoeveelheid couperose verschilt, kan niet vooraf worden gezegd hoeveel behandelingen er nodig zijn. Ter preventie van couperose dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten. Ook wordt er advies gegeven over voeding en levensstijl tips om couperose te voorkomen.

Kortom: voor een mooie huid wordt een behandeltraject voor jou op maat gemaakt.

Hoe ziet een couperose behandeltraject eruit?

  • Stap 1:intake, huidanalyse, uitleg van de werkwijze, foto’s, behandeltraject advies
  • Stap 2: Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 2 opties:

1. Behandelen couperose met de T-Away

2. Behandelen couperose en aanvullende behandelingen om het bindweefsel te verstevigen met de BTS2

De T-Away methode is een systeem waarbij gewerkt wordt met specifieke apparatuur en een speciale applicator. Met behulp van een milde stroomvorm worden de couperose huidaandoeningen snel en veilig aangestipt en verwijderd. Doordat er alleen zeer plaatselijk wordt behandeld, wordt het omliggende huidgebied niet mee behandeld en dus ook niet aangetast.

Aanvullende behandelingen: Behandelingen ter voorkoming van couperose met de BTS2

  • Stap 3: Advies over producten en overige adviezen.

Voor wie is een couperose behandeltraject?

Voor volwassenen met couperose.

Wat zijn de kosten van een couperose behandeltraject?

Tarieven behandeling

Intake incl. proef behandeling per 5 minuten

2750 vanaf
  • Producten afhankelijk van advies

Wat is couperose?

Couperose (tele’s) zijn chronisch verwijde haarvaatjes die vooral voorkomen op het gelaat. De klepjes in de haarvaatjes functioneren niet meer zoals het hoort, daardoor blijft het bloed erin staan en worden ze zichtbaar als kleine rode adertjes in de huid. Het vaatje staat open en het bloed schijnt voortdurend door de huid. Hoe dunner de huid hoe meer zichtbaar de vaatjes zijn. Ze verdwijnen helaas niet spontaan.

De kleur van de couperose kan donker- of helderrood zijn. Donkerrood betekent dat het vaatje aderlijk bloed bevat en van een aftakking van een ader is. Een helderrood vaatje is gevuld met slagaderlijk bloed. Het haarvaatje is dan een aftakking van een slagader. Couperose kan verspreid voorkomen of in een netwerk en dat zijn spinnaevi ook wel spinnetjes genoemd, met in het midden een soms iets verheven plekje.

Het ontstaan van couperose kan inwendige oorzaken hebben, bijvoorbeeld hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de overgang, hoge bloeddruk, of maag- en darmstoornissen. Er kan ook een uitwendige oorzaak zijn. Bijvoorbeeld grote temperatuurverschillen, het gebruik van agressieve cosmetica, roken, overmatig gebruik van prikkelende voeding of alcohol en het gebruik van medicijnen.