Elektrisch ontharen behandeling

Gezicht elektrisch ontharen
Gezicht ontharen elektrisch ontharen
online

Elektrisch ontharen is gericht op het definitief ontharen van het gezicht. Het aantal behandelingen en de behandel frequentie is afhankelijk van de hoeveelheid haar en grootte van het te ontharen gebied. 1x behandelen heeft geen zin. Er zijn meerdere behandelingen nodig om goed resultaat te krijgen.

Vergoeding van kosten door zorgverzekeraar voor elektrisch ontharen?

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van elektrisch ontharen. De kosten worden niet vergoed vanuit het basispakket maar uit aanvullende verzekeringen. Dit gaat dus niet ten koste van het eigen risico. Belangrijk is wel te kijken in de voorwaarden of de behandeling door de Anbos schoonheidsspecialiste gedaan mag worden:

 

Huidinstituut Estique staat geregistreerd bij de zorgverzekeraars als erkend ontharingsdeskudige.

Hoe ziet een elektrisch ontharen behandeltraject eruit?

  • Stap 1: intakegesprek: Intake, evt. proefbehandeling elektrisch ontharen en behandeltraject advies.
  • Stap 2: De ontharings behandeling met Blend methode

Een combinatie techniek van hoogfrequente stroom en van gelijkstroom (tegenelektrode in de hand). Het steriele naaldje glijdt in het haarzakje, er wordt stroom gegeven. Deze gelijkstroom gaat nu van het naaldje (de ene pool) naar de tegen-elektrode en daardoor ontstaat er in het haarzakje een loogvorming. Deze loogvorming wordt dan nog extra verwarmd door de hoogfrequente stroom. Hierdoor wordt het haarzakje vernietigd.

  • Stap 3: Advies over nabehandeling.

Voor wie is een elektrisch ontharen behandeltraject?

Voor iedereen die zich stoort aan overbeharing.

Wat zijn de kosten van een elektrisch ontharen behandeltraject?

Tarieven behandeling
2500 vanaf
  • Aanvullende behandelingen vanaf € 47,50

  • Nabehandelings product (afhankelijk van advies)

Wat is Elektrisch ontharen?

Bij het elektrisch ontharen gaat het om het vernietigen van een haarzakje. Dit kan door bijvoorbeeld een hoge temperatuur en dat wordt ‘Thermolyse’ genoemd. Het vernietigen van een haarzakje door middel van gelijkstroom is elektrolyse. Elektrisch ontharen bestaat al veel langer dan ontharen door middel van licht en blijkt nog steeds de enige manier te zijn waarbij we mogen en kunnen spreken van 100% definitieve ontharing.

Bij elektrisch ontharen wordt met een klein, steriel en disposable naaldje in de haarfollikel gestoken en door middel van stroom de follikel verhit/verweekt, zodat deze definitief vernietigd wordt. Een haar kan hierbij het beste worden aangepakt in de anagene fase, de groeifase. De haar wordt dan direct en definitief verwijderd.

Daarnaast maakt bij elektrisch ontharen de kleur van de haar en/of de huid niet uit. Bij elektrisch ontharen kunnen ook grijze, witte, blonde en rode haren verwijderd worden. Deze haren kunnen niet met licht- of lasertherapie verwijderd worden.